Weekendschool

Weekendschool

Om de overgang naar het voortgezet onderwijs goed te laten verlopen en het beste uit zichzelf te kunnen halen, kunnen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 bij Kennisplein een dagdeel Citotraining volgen. De weekendschool wordt gegeven op zondag van 10.00 uur tot 13.15 uur.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen: begrijpend lezen, spelling, grammatica en rekenen.

Het grootste voordeel van bijles op de weekendschool is dat de groepen maximaal uit 8 leerlingen bestaan. De begeleiders kunnen zo veel meer aandacht besteden aan de leerlingen. Dit zorgt ervoor dat er sneller een cohesie binnen de groep ontstaat en hierdoor groeit bij veel leerlingen het zelfvertrouwen enorm. De groei van zelfvertrouwen neemt met zich mee dat de leerling gemotiveerd raakt en hierdoor beter gaat presteren naar mate de tijd vordert.

Voordat de leerling mee gaat doen aan het lesprogramma wordt er eerst een niveautoets afgenomen. Zo weten wij het startpunt en zien wij waar we tijdens de lessen op moeten focussen. Daarbij kan er duidelijk in kaart worden gebracht wat de voortgang is.

Er wordt een lessenplanning gehanteerd van 30 weken les per jaarkalender. Aan de hand van deze 30 weken wordt er een kostenplaatje berekend voor het gehele jaar.

Het is tevens mogelijk om tussentijds in te stromen.

Wilt u uw kind optimaal voorbereiden op de Cito Toetsen? Plan direct uw GRATIS kennismakingsgesprek in!
[contact-form-7 id="2311" title="Contact page"]